Loading

Top 10 tips ‘Zorgen voor mensen met psychische klachten’

Zorgen voor een naaste met psychische problemen valt niet mee. En in deze coronatijd is het nog eens extra zwaar. Daarom hebben zes organisaties in de ggz de handen ineengeslagen. Ze maakten een lijst van de tien beste tips om als mantelzorger overeind te blijven. En ook een top tien lijst met tips voor gemeenten.

Hou vol!

Als mantelzorger voor een naaste met psychische klachten komt er in deze coronatijd veel op u af. Misschien wordt uw naaste erg onrustig of gespannen van de situatie. Of is de dagbesteding gesloten, zodat de zorg helemaal op u neerkomt. Daardoor raakt u misschien overbelast door al dat zorgen. Of voelt u zich eenzaam omdat u de zorg nu niet met anderen kunt delen. Het Trimbos-Instituut heeft daarom samen met MantelzorgNL en vier andere organisaties een lijst met tien tips gemaakt. Tien tips die u helpen om de zorg langer vol te houden. Of aan de bel te trekken als u zelf hulp nodig heeft.

Tips

De tips gaan over veiligheid, hulp vragen, afspraken maken met uw naaste, wat ukunt doen als u of uw naaste ziek wordt. Maar ook over goed voor uzelf zorgen en samen plezier maken. En er zijn ook speciale tips voor jonge mantelzorgers. Op de laatste pagina vind u een handig overzicht van hulplijnen.

Downloads

10 tips voor mantelzorgers

10 tips voor gemeenten